topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask kylling teryaki-bowl

Rask kylling teryaki-bowl

med agurksalat og asiatisk majones

Denne kylling teriyaki-bowlen er full av lekre råvarer som gir en blanding av deilige smaker. I tillegg er den superrask å lage! Vi koker ris, pannesteker kyllingstrimler som vi vender i en klassisk teriyakisaus og blander sammen en frisk sesam- og agurksalat. Retten toppes med en klatt asiatisk majones.

Tags:
Rask
Superrask
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Lime

1 stk

Hvitløk

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til steking

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Sukker til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Smør til ris

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier812 kcal
Energi (kj)3397 kj
Fett36.2 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater78.5 g
Sukker12.9 g
Protein44.7 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Fjern fra varmen.

Stek kylling
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje på middels høy varme i en stor stekepanne.

Krydre kyllingstrimler med en klype salt. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.

Rør inn teriyakisaus.

Kok i 1 min, eller til gjennomvarm.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll spinat.

Skjær lime i to.

Del agurk i to og skjær i halvmåner.

Bland sesamfrø, spinat, agurk, olivenolje, sukker, salt og en stor skvett limesaft i en stor skål.

Finhakk eller press hvitløk.

Rett før servering, rør hvitløk og smør sammen med risen.

Server
4

Anrett ris i skåler.

Topp med kylling.

Legg agurksalat på siden.

Topp med en klatt asiatisk majones.