
Calabrese- og baconpasta
med stekte grønnsaker og pangrattato
Vi håper du er sulten, for dagens oppskrift byr på mye godt! Vi steker bacon, squash, sjalottløk og hvitløk, som vi blander med spaghetti, spinat og calabresepesto. Vi topper herlighetene med hjemmelaget pangrattato og finrevet ost, og pynter med persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
140 g
Bacon, terninger
60 g
Calabresepesto
1 boks
Tomatpure
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Squash
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Kruspersille
Ikke inkludert i matkassen din
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med saltet vann. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Drypp over en skvett olivenolje slik at spaghettien ikke klistrer seg. TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er kokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek panko [½ pakke, 2P] i 2-3 min, eller til gyllen og sprø. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken. Stek bacon i 4-5 min.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær squash i 2 cm store biter. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

La bacon hvile på en tallerken med kjøkkenpapir. La baconfettet være igjen i pannen. Varm opp stekepannen til middels høy varme. Stek squash i 2-3 min. Krydre med en klype salt. Tilsett sjalottløk og hvitløk og stek i ca. 1 min. Rør inn tomatpuré og Mamas Favoritt og kok i 1 min.

Rør inn spinat, calabresepesto, pastavann [1 dl | 2 dl] og salt [½ ts | 1 ts]. Tilsett spaghetti og bacon, og rør godt. TIPS: Tilsett enda en skvett pastavann om sausen blir for tykk.

Anrett spaghetti og stekte grønnsaker på tallerkener. Topp med pangrattato og finrevet ost. Pynt med persille.