HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCalabrese Og Baconpasta
topBanner
Calabrese- og baconpasta

Calabrese- og baconpasta

med stekte grønnsaker og pangrattato

Vi håper du er sulten, for dagens oppskrift byr på mye godt! Vi steker bacon, squash, sjalottløk og hvitløk, som vi blander med spaghetti, spinat og calabresepesto. Vi topper herlighetene med hjemmelaget pangrattato og finrevet ost, og pynter med persille.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:GlutenEggMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

270 g

Spaghetti

(InneholderGlutenKan inneholdeSoya)

140 g

Bacon, terninger

60 g

Calabresepesto

1 boks

Tomatpure

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Squash

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

20 g

Finrevet ost

(InneholderEgg, Melk)

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

1 pose

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier919 kcal
Energi (kj)3844 kj
Fett31.18 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater117.8 g
Sukker16.3 g
Protein37.9 g
Natrium0.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet vann. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Drypp over en skvett olivenolje slik at spaghettien ikke klistrer seg. TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er kokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

2

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek panko [½ pakke, 2P] i 2-3 min, eller til gyllen og sprø. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken. Stek bacon i 4-5 min.

3

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær squash i 2 cm store biter. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

4

La bacon hvile på en tallerken med kjøkkenpapir. La baconfettet være igjen i pannen. Varm opp stekepannen til middels høy varme. Stek squash i 2-3 min. Krydre med en klype salt. Tilsett sjalottløk og hvitløk og stek i ca. 1 min. Rør inn tomatpuré og Mamas Favoritt og kok i 1 min.

5

Rør inn spinat, calabresepesto, pastavann [1 dl | 2 dl] og salt [½ ts | 1 ts]. Tilsett spaghetti og bacon, og rør godt. TIPS: Tilsett enda en skvett pastavann om sausen blir for tykk.

6

Anrett spaghetti og stekte grønnsaker på tallerkener. Topp med pangrattato og finrevet ost. Pynt med persille.