I dag skal vi gjøre en ny vri på en klassiker. Vi skal krydre opp det tradisjonelle, pannestekte svinekjøttet med vårt eget krydder, og vi skal fargelegge med friske grønnsaker. Gulrot, poteter og rødløk bakes i ovnen, som videre blandes med mais og frisk spinat. Vi topper alt med en klatt av vår smakfulle srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
30 g
Spinat
2 stk
Gulrot
500 g
Poteter
1 g
Mais
4 g
Ay Cajun-ba
50 g
Vegansk srirachamajones
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Skjær gulrot og potet (uskrelt) i 2 cm biter.
Skjær svinekjøtt i 1 stk per person, på et eget skjærebrett.
Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.
Stek i ovnen i 25-35 min, eller til gyllen.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Skyll spinat.
Hell væsken av mais.
Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, legg mais på stekebrettet og stek ut tiden.
Når grønnsakene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett svinekjøtt, krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt. Stek i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.
Skjær svinekjøtt i skiver.
Bland spinat med de ferdigstekte grønnsakene på stekebrettet.
Anrett ovnsbakte grønnsaker og svinekjøtt på tallerkener.
Topp med en klatt srirachamajones.