Skip to main content
Cajunkrydret kyllingpasta

Cajunkrydret kyllingpasta

med finrevet ost og chiliflak

I dag skal vi lage en fantastisk kremet kyllingrigatoni med grønnsaker! Vi starter med å koke pastaen til perfeksjon, før vi steker kylling og grønnsaker og krydrer med vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Retten toppes med finrevet ost og en klype chiliflak for de som liker litt sterk mat.

Tags:
Rask
Superrask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

2 g

Røkt paprikapulver

½ stk

Squash

2 stk

Tomat

4 g

Kyllingbuljong

1 pakke

Rigatoni

300 g

Strimlet kyllingbryst

4 g

Ay Cajun-ba

20 g

Finrevet ost

1 boks

Tomatpure

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til pasta

Næringsinnhold

Kalorier790 kcal
Energi (kj)3307 kj
Fett27.3 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater77 g
Sukker12.8 g
Fiber5.8 g
Protein56.3 g
Natrium392.9 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

Tilsette en skvett olivenolje om ønskelig.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek kylling
2

Skjær squash og tomat i 2 cm biter.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og en klype salt og pepper.

Tilsett squash, tomat, Ay Cajun-ba, røkt paprikapulver og tomatpuré, og stek under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Lag saus
3

Tilsett pastavann, kyllingbuljong og matfløte. La putre i 1 min.

Tilsett ferdigkokt pasta og bland godt.

Krydre med salt og en klype pepper.

Server
4

Anrett kremet kyllingpasta i dype tallerkener.

Topp med finrevet ost og chiliflak.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.