Skip to main content
Cæsar-inspirert kyllingsalat
Cæsar-inspirert kyllingsalat

Cæsar-inspirert kyllingsalat

med ovnsbakte poteter og kremet dressing

I dag skal vi la oss inspirere av den klassiske cæsarsalaten, for vi skal lage en herlig kyllingsalat! Vi panerer kylling i ost og panko, og steker den sprø og god. Videre består salaten av revet gulrot, kålstrimler, ovnsbakte poteter, panert kylling, en fantastisk hvitløksdressing og finrevet ost.

Tags:
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

12.5 g

Panko paneringsmel

300 g

Poteter

300 g

Kyllingbryst

150 g

Kålblanding

50 g

Grønnkål

20 g

Finrevet ost

1 stk

Gulrot

40 g

Aioli

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1

Egg til panering

1 ss

Vann til dressing

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier539 kcal
Energi (kj)2254 kj
Fett19.8 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater43.8 g
Sukker9.7 g
Fiber7.1 g
Protein47.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium16.4 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt og en klype pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Legg hvitløk (uskrelt) på stekebrettet.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Panér kylling
2

I mellomtiden, krydre kylling med salt.

Bland panko og halvparten av finrevet ost i en dyp tallerken.

Pisk egg i en annen dyp tallerken.

Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen.

TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.

Bak kylling
4

I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Fjern stilk og grovhakk grønnkål.

Når potetene har 8 min igjen, legg kylling på stekebrettet og fjern hvitløk.

Fjern skallet på hvitløk og mos med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, resterende finrevet ost, vann og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett vann for tynnere konsistens.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Bland råvarer
5

Avkjøl potet og kylling når de er ferdigbakt.

Skjær kylling i tynne skiver.

Bland kålblanding, grønnkål, gulrot, hvitløksdressing og salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Bland inn potet.

Server
6

Anrett salat på tallerkener.

Topp med kylling.