HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBuddha Bowl
topBanner
Buddha bowl

Buddha bowl

med ovnsbakte BBQ-kikerter og mango

Tags:RaskVegetar
Allergener:GlutenSelleriSulfitterSennepSesamEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

170 g

Bulgur

(InneholderGluten)

8 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Agurk

1 stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

20 g

Sriracha

50 g

Majones

(InneholderSennep, Egg)

½ stk

Mango

1 pakke

Kikerter

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Salt (steg 3)

3 ts

Sukker (steg 3)

8 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier799 kcal
Energi (kj)3342 kj
Fett25.6 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater106.36 g
Sukker37.4 g
Protein21.71 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* [4 dl I 8 dl] i en gryte- Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell vannet fra, så det kun er bulgur igjen i gryten.

2

Skyll kikerter under kaldt vann i en sil. Fordel på bakeplate med bakepapir. Drypp over med BBQ-saus og en smule olivenolje*, krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til de er gyldne.

3

Skjær rødløk i tynne halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker* [3 ts | 6 ts] og salt* [1 ts | 2 ts] i en liten bolle. Rør rundt og tilsett vann* så all løk er dekket. Sett til side til servering.

4

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm tykke terninger. Skjær paprika (fjern frø)  i 1 cm tykke terninger. Skjær agurk i tynne halve skiver.

5

Bland majones, sriracha og vann* [1 ts | 2 ts] i en liten skål.

6

Hell væske fra rødløk. Anrett bulgur i skåler. Topp med BBQ-kikerter, paprika, agurk, mango og syltet rødløk. Drypp over med srirachamajones. Dryss over sesamfrø.