HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Kidneybønnebowl
topBanner
Vegetarisk kidneybønnebowl

Vegetarisk kidneybønnebowl

med sitrongressris og søt peanøttsalsa

I dag skal vi lage en herlig kidneybønnebowl med mange gode ingredienser. Vi starter med å koke ris med sitrongress. Deretter lager vi en søt og knasende peanøttsalsa med hvitløk og lime, så steker vi kidneybønner med asiatisk woksaus, soyasaus og honning. Vi bygger bowlen med ris, bønner, kålsalat og avokado, og topper alt med asiatisk majones, peanøttsalsa og vårløk.

Tags:Vegetar
Allergener:PeanøtterSesamSoyaSulfitterglutenEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Sitrongress

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 stk

Avokado

2 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdesesam, nøtter)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSesam, Soya, Sulfitter, gluten)

25 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, gluten)

50 g

Asiatisk majones

(InneholderSesam, Soya, gluten, Egg, Sennep)

150 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier975.0801 kcal
Energi (kj)4079.7349 kj
Fett51.6705 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater94.3564 g
Sukker22.9 g
Protein17.4701 g
Natrium135.7 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Bank sitrongress lett med en skje. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett sitrongress og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts] og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. Fjern sitrongresset før servering.

2

Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Del avokado i to og fjern steinen. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. Grovhakk peanøtter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek peanøtter i 2-3 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Ta stekepannen av varmen og rør inn sesamfrø. La avkjøle litt og rør inn limesaft [1/2 ss | 1 ss] og halvparten av honningen. Smak til med salt* og pepper*. Overfør til en liten skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kidneybønner i 1-2 min. Senk til lav varme og tilsett en klype limeskall, asiatisk woksaus [1/2 pakke , 2P], soyasaus og resterende honning. Stek i 1-2 min til sausen tykner.

5

Bland strimlet salat, en skvett limesaft, olivenolje* [1 ss | 2 ss], halvparten av vårløken og en klype salt* og pepper* i en ny skål.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kidneybønner, kålsalat, avokado og asiatisk majones. Topp med peanøttsalsa og pynt med resterende vårløk.