Kjøttboller i krydret saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttboller i krydret saus

Kjøttboller i krydret saus

med mandel-urtebulgur og gulrotsalat

Kjøttboller er en svensk klassiker, men vår versjon består av utradisjonelle og spennende ingredienser. Vi koker mør bulgur, og smaksetter den med mandler, mynte og koriander. Kjøttbollene blandes, rulles, stekes og får godgjøre seg i en krydret tomatsaus med chiliflak og vår egen krydderblanding, Hello Sunrise. En sprø og frisk salat av gulrot og agurk gjør smakene komplett.

Tags:
Sterk
Barnevennlig
Allergener:
Selleri
Sennep
Melk
Nøtter
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Tomatpure

½ g

Chiliflak

½ stk

Løk

20 g

Mandler

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

85 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier808 kcal
Energi (kj)3383 kj
Fett51.6 g
Mettet fett19.2 g
Karbohydrater42.9 g
Sukker12.5 g
Protein41.4 g
Natrium2282 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann [2 1/2 dl | 4 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 9-10 min, eller til myk.

Rull kjøttboller
2

Riv løk [1/2 stk, 2p] grovt.

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], løk og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Rull deig til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender og legg på en tallerken.

Stek kjøttboller
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Snu regelmessig. Senk til middels varme når de er brunet. Legg over på en ny tallerken.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland salat
4

I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk de siste bitene.

Grovhakk mangler, mynte og koriander.

Bland agurk, gulrot, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne (ikke tørk av) på middels varme.

Tilsett tomatpure, Hello Sunrise og chiliflak [1/2 pose, 2P], og stek i 1-2 min.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1 dl | 2 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og kjøttboller. La putre i 2-3 min, eller til noe tyknet.

Vend inn mynte, koriander og mandler i bulgur.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen virker for tykk.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Server
6

Anrett bulgur, kjøttboller og krydret saus i skåler.