Kjøttboller er en svensk klassiker, men vår versjon består av utradisjonelle og spennende ingredienser. Vi koker mør bulgur, og smaksetter den med mandler, mynte og koriander. Kjøttbollene blandes, rulles, stekes og får godgjøre seg i en krydret tomatsaus med chiliflak og vår egen krydderblanding, Hello Sunrise. En sprø og frisk salat av gulrot og agurk gjør smakene komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder: Selleri, Sennep)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Tomatpure
½ g
Chiliflak
½ stk
Løk
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
85 g
Bulgur
(Inneholder: Hvete, Gluten)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
Kok opp vann [2 1/2 dl | 4 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 9-10 min, eller til myk.
Riv løk [1/2 stk, 2p] grovt.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], løk og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Rull deig til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender og legg på en tallerken.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Snu regelmessig. Senk til middels varme når de er brunet. Legg over på en ny tallerken.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk de siste bitene.
Grovhakk mangler, mynte og koriander.
Bland agurk, gulrot, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål.
Varm opp samme stekepanne (ikke tørk av) på middels varme.
Tilsett tomatpure, Hello Sunrise og chiliflak [1/2 pose, 2P], og stek i 1-2 min.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1 dl | 2 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og kjøttboller. La putre i 2-3 min, eller til noe tyknet.
Vend inn mynte, koriander og mandler i bulgur.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen virker for tykk.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Anrett bulgur, kjøttboller og krydret saus i skåler.