Skip to main content
BBQ-stekt portobello
BBQ-stekt portobello

BBQ-stekt portobello

med basmatiris og friske grønnsaker

BBQ-stekt portobello

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Portobello

150 g

Langkornet hvit ris

75 ml

Rømme

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

1 stk

Lime

1 stk

Avokado

60 g

BBQ-saus

4 g

Ay Cajun-ba

1 stk

Vårløk

12 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Gulrot

½ pose

Kruspersille

½ stk

Mango

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

2 ss

Vann til dressing

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til steking

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier708 kcal
Energi (kj)2961 kj
Fett23.9 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater103.3 g
Sukker30.4 g
Fiber12.3 g
Protein12.9 g

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann.Tilsett ris og salt i kjelen med kokende vann og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt rødløk
2

Skjær rødløk i tynne halve skiver.Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker og en klype salt i en skål. Tilsett nok vann til at rødløken er dekket av væske. Rør godt og sett til side. Hell av væsken like før servering.

Lag rømmedressing
3

Riv limeskall og skjær i båter.Finhakk persille.Bland rømme, en klype limeskall, persille, en skvett vann og en klype salt og pepper i en skål.Skjær portobello i tykke halve skiver.Riv gulrot (uskrellet) grovt.VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Stek sopp
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.Tilsett portobello og en klype salt og pepper og stek i 4-5 min. Senk til middels varme og tilsett BBQ-saus, Ay Cajun-ba og vann og stek i 2-3 min.

Forbered grønnsaker
5

Fjern steinen og skjær avokado i tynne skiver.Skjær vårløk i tynne skiver.Skrell ananas og skjær i små biter.Bland strimlet salat, gulrot, en stor skvett limesaft og en klype salt og pepper i en stor skål. Du kan evt. tilsette en skvett olivenolje hvis du ønsker.

Server
6

Fordel ris i dype tallerkener.Fordel portobello, kålsalat, avokado, syltet rødløk og ananas hver for seg.Krydre avokado med en klype salt. Drypp over noen klatter rømmedressing og pynt med vårløk.Server resterende limebåter ved siden av.