BBQ-marinert kylling, luftige ris med vårløk, paprika og lime og en kremet og god dressing av yoghurt og persille - denne retten er perfekt på en varm sommerdag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Rødløk
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ stk
Lime
1 pose
Bladpersille
150 g
Langkornet hvit ris
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm biter.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Stek gulrot, rødløk, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 1-2 min, eller til velduftende.
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Krydre kylling med salt [1/4 ts | 1/2 ts]..
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Mens kyllingen steker, skjær paprika i 2 cm biter.
Finhakk persille.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland rømme, persille og en klype salt i en liten skål.
Når risen er ferdig, rør inn paprika og en skvett limesaft.
Anrett ris i dype tallerkener.
Skjær kylling i tynne skiver og legg over risen.
Topp med vårløk og en klatt persilledressing.