I dag kan vi grille kylling! Vi skal steke eller grille BBQ-marinert kylling til perfeksjon. Vi griller også mais og rødløk, som vi blander til en fyldig salat. Det hjemmelagde hvitløksbrødet blir sprøtt og godt, og passer perfekt til denne grillmiddagen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Stenovnsbakt baguette
1 stk
Hvitløk
1 stk
Maiskolbe
60 g
Salatblanding
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
2 stk
Rødløk
½ stk
Bladpersille
75 ml
Yoghurt
2 g
Ay Cajun-ba
125 g
Cherrytomater
20 g
Honning- og sennepsdressing
1 pakke
Gresskarkjerner
1 ss
Smør (steg 2)
2 ss
Smør (steg 4)
Ta smør* ut av kjøleskapet. Hvis du ikke griller, sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Skjær rødløk i seks båter. Skjær tomat i 1 cm biter. Press eller finhakk hvitløk. Finhakk persille. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.
Fjern bladene fra mais. Smør hver maiskolbe med smør [1/2 ss | 1 ss] og krydre med en klype salt*. Pakk maiskolbe inn i folie. Fordel maiskolbe og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Stek i 20-25 min, til maisen og løken er myke. GRILLTIPS: Grill maiskolbe i 12-15 min, til mør. Avkjøl og fjern bladene.
Bland hvitløk og halvparten av persillen med smør* [2 ss | 4 ss]. Skjær baguette i to. Smør på hvitløkssmør og krydre med en klype salt*. Legg baguette på stekebrettet med maiskolbe. Bak i 6-8 min, til brødet er sprøtt og ristet. GRILLTIPS: Grill baguette på middels varme i 12-15 min.
Krydre kyllingbryst på hver side med en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek kylling i 2 min på hver side. Legg kylling på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 10-12 min. GRILLTIPS: Grill kyllingen i 5-7 min på hver side på middels varme. La hvile under folie i 5 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er helt hvitt og gjennomstekt.
Skjær maiskorn av kolbe. Bland rødløk, tomat, salatblanding og resterende persille i en skål. Krydre med en stor klype salt* og pepper*. Du kan også tilsette en skvett olivenolje* om du ønsker. Bland godt. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og hvitløksflørt [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.
Anrett BBQ-kylling, hvitløksbrød og maissalat på tallerkener. Topp med noen klatter hvitløksdressing.