BBQ-glasert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 BBQ-glasert kylling

BBQ-glasert kylling

med persillepoteter og eplesalat

Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Vår variant er både smakfull og spennende, og består av pannestekt kylling glasert i en smør- og BBQ-saus. Potetene deles og kokes, før de blandes med majones og finhakket persille før servering. Frisk opp retten med en eplesalat med kål og sitron som tilbehør.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Rask
Allergener:
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Eple

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

150 g

Kålblanding

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Sukker til salat

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier818 kcal
Energi (kj)3422 kj
Fett41.3 g
Mettet fett8.9 g
Karbohydrater71.2 g
Sukker23.5 g
Protein41.2 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store terninger.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett til side under lokk.

Stek kylling
2

Krydre kylling med salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min per side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min per side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland eplesalat
3

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og del i 1 cm store biter.

Halver sitron.

Visp sammen olivenolje, sitronsaft, sukker og salt i en stor skål.

Vend inn kålblanding og sett skålen til side.

Lag BBQ-saus
4

Smelt smør i samme stekepanne på middels varme.

Tilsett BBQ-saus og vann. La putre i 2-3 min, til gjennomvarmt.

Tilsett kylling i pannen og vend i BBQ-saus.

Tilsett persille
5

Finnhakk persille.

Bland persille og majones med potet rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Skjær kylling i tynne skiver.

Anrett salat, potet og kylling på tallerkener.

Topp kylling med BBQ-saus.