Samle familien rundt middagsbordet og server en velsmakende middag som alle vil sette pris på! BBQ-marinert kylling ovnsbakes sammen med souvlakikrydrede poteter, rødløk, rødbeter og paprika. Grønnsakene vendes med fersk spinat, så serveres det hele med en kremet ranchdressing med rømme og gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
30 g
Spinat
500 g
Poteter
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
1 stk
Rødløk
1 stk
Paprika
1 stk
Gressløk
1 stk
Rødbete
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjør potet (uskrelt) og rødløk i 2 cm brede båter.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Skjær rødbete (uskrelt) i 1 cm brede båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Spar litt plass til kyllingen.
Drypp over en skvett olivenolje, krydre med souvlakikrydder, salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myknet.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Bland aioli, rømme, gressløk, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Legg kyllingen på stekebrettet når det gjenstår 17 min av grønnsakenes steketid.
Krydre den med salt og bak i ovnen i resterende tid, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat.
Vend spinat på stekebrettet med ferdigbakte grønnsaker når de er noe avkjølt.
Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener og topp med BBQ-kylling.
Server med en klatt ranchdressing.