Kremet basilikumkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med gulrotmos og saftig eplesalat

Det er bare én konge i rotfruktimperiet, og det er poteten. I dag skal vi lage en mos med gulrot og potet, som passer perfekt til en basilikumkrydret kylling. Eplesalaten forbinder smakende og runder av dagens kulinariske sirkel.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Honning

½ stk

Squash

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Gulrot

500 g

Poteter

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3127 kj
Fett33 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater67.8 g
Sukker24.1 g
Protein44 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok grønnsaker
1

Skrell poteter og gulrot, og skjær i 2 cm tykke biter. Tilsett poteter og gulrot i en kjele med vann* og kok opp. Senk til lav varme og la koke i 10-12 min. Skjær kylling i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.

Brun kylling
2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kylling i 2-3 min. Senk til lav varme. Tilsett honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og soyasaus. Krydre med en klype salt* og pepper*, og la putre i 8-10 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt uten antydninger av rødt.

Tilsett basilikum
3

Grovhakk basilikum (spar litt til pynt). Tilsett basilikum i stekepannen med kylling.

Bland eplesalat
4

Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt og klem ut så mye vann som mulig. Skjær eple i tynne skiver. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Bland squash, eple, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Du kan også tilsette en skvett olivenolje i eplesalaten om du ønsker.

Mos gulrot og potet
5

Hell vannet av kjelen med potet og gulrot. Mos med en potetmoser eller gaffel. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Du kan også tilsette en klatt smør i gulrotmosen om du ønsker.

Server
6

Anrett basilikumkylling, gulrotmos og eplesalat på tallerkener. Pynt med resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.