Baconsvøpt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconsvøpt kylling

Baconsvøpt kylling

med løksaus og ovnsbakte grønnsaker

I denne nydelige middagen svøpes kyllingfilet i bacon. Vi lager også en kremet potetmos som tilsettes hvitløk og crème fraiche, og baker gulrot og grønne bønner som tilbehør. Men ingen helgemiddag er komplett uten en saus og her har vi valgt en lager herlig variant med stekt løk.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

62.5 g

Bacon, skiver

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Løk

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

150 g

Grønne bønner

1 pose

Gressløk

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier706 kcal
Energi (kj)2954 kj
Fett30.4 g
Mettet fett17.1 g
Karbohydrater59.9 g
Sukker13.2 g
Protein47.7 g
Natrium0.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Skrell hvitløk.

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

 

Ovnsbak grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Skjær endene av grønne bønner.

Del løk i to, og skjær i tynne skiver.

Overfør gulrot og grønne bønner til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til mørt.

Stek kylling
3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på eget skjærebrett. 

Rull kylling inn i bacon [1/2 pakke, 2P].

Varm opp en stor stekepanne på høy varme.

Brun kylling i 1-2 min på hver side.

Overfør til et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 5-6 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

 

Lag saus
4

I mellomtiden, tilsett smør [1 ss | 2 ss] til stekepannen brukt til kylling, og varm opp på middels varme.

Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.

Tilsett brun saus og vann [1/2 dl | 1 dl]. Rør godt. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.

Smak til med en klype salt og pepper.

Forbered gressløk
5

Finhakk gressløk.

Server
6

Anrett potetmos og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. 

Hell over saus og legg på kylling. 

Pynt med gressløk.