I denne nydelige middagen svøpes kyllingfilet i bacon. Vi lager også en kremet potetmos som tilsettes hvitløk og crème fraiche, og baker gulrot og grønne bønner som tilbehør. Men ingen helgemiddag er komplett uten en saus og her har vi valgt en lager herlig variant med stekt løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
62.5 g
Bacon, skiver
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Løk
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
1 stk
Gulrot
150 g
Grønne bønner
1 pose
Gressløk
1 stk
Hvitløk
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tykke staver.
Skjær endene av grønne bønner.
Del løk i to, og skjær i tynne skiver.
Overfør gulrot og grønne bønner til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til mørt.
Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på eget skjærebrett.
Rull kylling inn i bacon [1/2 pakke, 2P].
Varm opp en stor stekepanne på høy varme.
Brun kylling i 1-2 min på hver side.
Overfør til et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 5-6 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, tilsett smør [1 ss | 2 ss] til stekepannen brukt til kylling, og varm opp på middels varme.
Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.
Tilsett brun saus og vann [1/2 dl | 1 dl]. Rør godt. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett potetmos og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.
Hell over saus og legg på kylling.
Pynt med gressløk.