Vart opp middagsgjestene med en herlig mettende salat med masse spennende smaker og konsistenser. Vi ovnsbaker poteter og rødbeter med fersk rosmarin og vender dem deretter i en smakfull sitron- og sennepsdressing sammen med pære, ruccola og løk. Salaten toppes med sprøstekt bacon, ristede valnøtter og kremet smuldret geitost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
20 g
Valnøtter
½ stk
Rødløk
2 stk
Rødbete
½ stk
Rosmarin
12 g
Grov sennep
500 g
Poteter
125 g
Bacon, skiver
40 g
Ruccola
100 g
Geitost
1 stk
Pære
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til dressing
2 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Finhakk rosmarinblad.
Skjær potet og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myknet.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, halver sitron.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Bland sitronsaft, sennep, sukker og salt i en stor skål.
Vend rødløk i skålen og sett til side.
Når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid, legg bacon på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 13-15 min, eller til gyllent og sprøtt.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Når det gjenstår 5 min av rotfruktenes steketid, legg valnøtter i hjørnet av stekebrettet og stek i resterende tid, 4-5 min.
La ferdigstekte rotfrukter avkjøles noe.
Grovhakk valnøtter og bacon.
Bland ovnsbakte rotfrukter, pære og ruccola i skålen med sitrondressing og løk rett før servering. Tilsett olivenolje, krydre med salt og bland godt.
Anrett salat i skåler.
Topp med smuldret geitost, valnøtter og bacon.