Skip to main content
Bacon- og geitostsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bacon- og geitostsalat

Bacon- og geitostsalat

med ovnsbakte rotfrukter og pære

Vart opp middagsgjestene med en herlig mettende salat med masse spennende smaker og konsistenser. Vi ovnsbaker poteter og rødbeter med fersk rosmarin og vender dem deretter i en smakfull sitron- og sennepsdressing sammen med pære, ruccola og løk. Salaten toppes med sprøstekt bacon, ristede valnøtter og kremet smuldret geitost.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Tree nuts
Senf
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

20 g

Valnøtter

½ stk

Rødløk

2 stk

Rødbete

½ stk

Rosmarin

12 g

Grov sennep

500 g

Poteter

125 g

Bacon, skiver

40 g

Ruccola

100 g

Geitost

1 stk

Pære

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Sukker til dressing

¼ ts

Salt til dressing

2 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier854 kcal
Energi (kj)3573 kj
Fett50.1 g
Mettet fett19.4 g
Karbohydrater71.9 g
Sukker22.6 g
Fiber11.3 g
Protein27.4 g
Natrium0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Finhakk rosmarinblad.

Skjær potet og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myknet.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag sitrondressing
2

I mellomtiden, halver sitron.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Bland sitronsaft, sennep, sukker og salt i en stor skål.

Vend rødløk i skålen og sett til side.

Ovnsbak bacon
3

Når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid, legg bacon på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 13-15 min, eller til gyllent og sprøtt.

Forbered salat
4

I mellomtiden, skyll ruccola.

Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Når det gjenstår 5 min av rotfruktenes steketid, legg valnøtter i hjørnet av stekebrettet og stek i resterende tid, 4-5 min.

Bland salat
5

La ferdigstekte rotfrukter avkjøles noe.

Grovhakk valnøtter og bacon.

Bland ovnsbakte rotfrukter, pære og ruccola i skålen med sitrondressing og løk rett før servering. Tilsett olivenolje, krydre med salt og bland godt.

Server
6

Anrett salat i skåler.

Topp med smuldret geitost, valnøtter og bacon.