topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske vegetarlapper

Asiatiske vegetarlapper

med langkornet hvit ris og syltet agurk

I dag frister vi med nydelige asiatiske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Fantastisk tilbehør er ris og en frisk salat med med spinat, spisskål og syltet agurk. Retten toppes med sesammajones og sriracha.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Vegetar
Sterk
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

10 g

Sriracha

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

150 g

Langkornet hvit ris

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

2 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2590 kj
Fett20.4 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater88 g
Sukker11.1 g
Protein18.8 g
Natrium256.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Riv ingefær (uskrelt) fint. 

Skyll spinat.

Del lime [1/2 stk, 2P] i to.

Skrell agurk til lange bånd.

Bland en stor skvett limesaft, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Vend inn agurk og sett til side.

Bland lapper
3

Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål.

Tilsett panko, vårløk, ingefær [2 ts | 4 ts], halvparten av spisskålen, gulrot, soyasaus, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. 

Stek lapper
4

Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Form deigen til 3 stk. lapper per person med en spiseskje og trykk dem litt flate.

Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Bland salat
5

Bland inn spinat, resterende spisskål og salt [1/4 ss | 1/2 ss] i skålen med agurk. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett vegetarlapper, ris og salat på tallerkener og legg syltet agurk ved siden av.

Drypp over en skvett sriracha [1/2 pakke, 2P] og sesammajones.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.