Selvfølgelig skal vi ha fisk til middag! Vi kan nesten garantere at hele familien kommer til å elske disse delikate laksekakene. Laksen blandes med limeskall, koriander, hvitløk, ingefær, panko, majones og en skvett limesaft. Stekt gulrot og squash blandes med nudler, sataysaus og soyasaus. I dag blir det nok ingen rester igjen!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.
25 g
Majones
(InneholderEgg, Sennep)1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
250 g
Laksefilet
(InneholderFisk)30 g
Panko paneringsmel
(InneholderHvete)150 g
Fullkornsnudler
(InneholderHvete)½ stk
Chili
1 stk
Gulrot
½ stk
Squash
50 g
Sataysaus
(InneholderFisk, Hvete, Peanøtter, Soya)ss
Smør* (steg 3)
(InneholderMelk)Kok opp en kjele med vann*. Finhakk hvitløk og ingefær [1/2 stk, 2P]. Riv limeskall og skjær lime i tynne båter. Finhakk koriander (spar noen blader til servering). Tørk laksefilet med papir, fjern skinnet og finhakk.
TIPS: Jo mindre biter, jo bedre. Dette gjør at laksen blander seg med andre ingredienser.
VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Bland halvparten av limeskallet, koriander, hvitløk, ingefær, laks, panko, majones og en skvett limesaft i en stor skål. Krydre med salt og pepper. Rør godt. Press og form lakseblandingen til 2 jevne kaker per person, ca. 3-4 cm tykke.
TIPS: Ikke lag laksekakene for tynne, ellers blir det vanskelig å få dem til å holde formen.
Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett en klatt smør og stek laksekakene i 2-3 min, til gyldne. Snu hver laksekake og tilsett mer smør. Stek på begge sider i 2-3 min, til gjennomstekt og gyldne. Sett til side i en tallerken under folie.
VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.
Tilsett nudler i en kjele med kokende vann og kok i 1 min. Hell av vannet og bland en skvett olivenolje med nudlene.
Halver chili [1/2 stk, 2P], fjern frøene og finhakk. Skjær gulrot (uskrellet) og squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Varm opp stekepannen til høy varme. Tilsett en skvett olivenolje og stek gulrot og squash i 1-2 min. Tilsett nudler, sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus, saften fra en halv lime og resterende limeskall. Rør godt. Krydre med salt og pepper*.
Fordel nudler og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med laksekaker. Dryss over resterende koriander og chili, med limebåter på siden.