topBanner
Asiatiske laksekaker

Asiatiske laksekaker

med fullkornsnudler & grønnsaker

Selvfølgelig skal vi ha fisk til middag! Vi kan nesten garantere at hele familien kommer til å elske disse delikate laksekakene. Laksen blandes med limeskall, koriander, hvitløk, ingefær, panko, majones og en skvett limesaft. Stekt gulrot og squash blandes med nudler, sataysaus og soyasaus. I dag blir det nok ingen rester igjen!

Allergener:EggSennepFiskHvetePeanøtterSoyaMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

150 g

Fullkornsnudler

(InneholderHvete)

½ stk

Chili

1 stk

Gulrot

½ stk

Squash

50 g

Sataysaus

(InneholderFisk, Hvete, Peanøtter, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 3)

(InneholderMelk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3317 kj
Kalorier794 kcal
Fett33 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater82 g
Sukker12 g
Protein40 g
Natrium3 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann*. Finhakk hvitløk og ingefær [1/2 stk, 2P]. Riv limeskall og skjær lime i tynne båter. Finhakk koriander (spar noen blader til servering). Tørk laksefilet med papir, fjern skinnet og finhakk.

TIPS: Jo mindre biter, jo bedre. Dette gjør at laksen blander seg med andre ingredienser.

VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

2

Bland halvparten av limeskallet, koriander, hvitløk, ingefær, laks, panko, majones og en skvett limesaft i en stor skål. Krydre med salt og pepper. Rør godt. Press og form lakseblandingen til 2 jevne kaker per person, ca. 3-4 cm tykke.

TIPS: Ikke lag laksekakene for tynne, ellers blir det vanskelig å få dem til å holde formen.

3

Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett en klatt smør og stek laksekakene i 2-3 min, til gyldne. Snu hver laksekake og tilsett mer smør. Stek på begge sider i 2-3 min, til gjennomstekt og gyldne. Sett til side i en tallerken under folie.

VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

4

Tilsett nudler i en kjele med kokende vann og kok i 1 min. Hell av vannet og bland en skvett olivenolje med nudlene.

5

Halver chili [1/2 stk, 2P], fjern frøene og finhakk. Skjær gulrot (uskrellet) og squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Varm opp stekepannen til høy varme. Tilsett en skvett olivenolje og stek gulrot og squash i 1-2 min. Tilsett nudler, sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus, saften fra en halv lime og resterende limeskall. Rør godt. Krydre med salt og pepper*.

6

Fordel nudler og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med laksekaker. Dryss over resterende koriander og chili, med limebåter på siden.