Inviter til en kreativ og noe utradisjonell tacofest med denne asiatiske vegetardeigtacoen. Vi fyller tacolefsene med spisskålsalat vendt i asiatisk majones, limesyltet rødløk, vegetardeig og gulrot stekt i ingefærkrydder og et utvalg asiatiske sauser. Retten kan fint nytes på familiens tacofredag, eller alle andre dager i uken!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
1 stk
Lime
20 g
Saltede peanøtter
50 g
Vegansk asiatisk majones
1 stk
Agurk
25 ml
Soyasaus
160 g
Vegetardeig
8 stk
Små tortillabrød
150 g
Spisskål, skåret
½ stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til steking
1 ss
Vann til saus
Har du ikke mikrobølgeovn, forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær lime i båter.
Skjær rødløk i tynne skiver. Bland rødløk, salt, sukker og en stor skvett limesaft i en liten skål. Sett til side.
Skjær agurk i 1 cm biter. Bland agurk, spisskål, asiatisk majones og salt i en stor skål. Sett til side.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, gulrot og Ginger Ninja i 4-5 min, eller til lett brunet.
Tilsett søt chilisaus, soyasaus, en klype salt og vann. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Har du mikrobølgeovn, legg tortillabrød på en tallerken og varm i 30-60 sek.
Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.
Anrett tortillabrød på tallerkener og fyll med salat.
Topp med asiatisk vegetardeig, syltet løk og et dryss peanøtter.