HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Rissallat
topBanner
Asiatisk rissallat

Asiatisk rissallat

med reker & avokado

Tags:Rask
Allergener:glutenSoyaSulfitterSkalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

2 stk

Gulrot

1 stk

Rød paprika

1 stk

Avokado

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

½ stk

Chili

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

150 g

Reker

(InneholderSulfitter, SkalldyrKan inneholdesulfitter)

40 g

Basmatiris

¼ ts

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Salt* (steg 1)

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier348.28 kcal
Energi (kj)1457.2036 kj
Fett11.1909 g
Mettet fett2.7 g
Karbohydrater31.6283 g
Sukker28.7 g
Protein18.9748 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør godt, legg lokk på og senk til middels lav varme. Småkok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!

2

Riv gulrot (uskrellet). Finhakk eller press hvitløk. Finhakk rødløk og paprika. Fjern steinen og skjær avokado i tynne skiver. Grovhakk koriander. Skjær lime i båter. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].  Grovhakk reker.

3

Bland soyasaus, en skvett limesaft og en klype pepper* i en liten skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme når risen har 5 min igjen. Stek reker og løk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Fjern stekepannen fra varmen og tilsett søt chilisaus. Bland godt og krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Rekene er ferdig når kjøttet er hvitt og ugjennomsiktig.

5

Bland ris, paprika, revet gulrot, halvparten av korianderen og en klype chili i en skål. Tilsett dressing og reker, og krydre med salt* og pepper*.

6

Fordel rissalat med reker i dype tallerkener. Topp med avokado. Strø over resterende koriander og chili. Server limebåter på siden.