Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Ingefær
1 stk
Vårløk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
300 g
Strimlet kyllingbryst
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Skrell og riv ingefær. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær paprika i 2 cm tykke biter. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken. Varm opp en ny skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk, gulrot og paprika i 3-4 min, til møre. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland majones, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sesamfrø i en liten skål. Sett til side, og rør godt rett før servering.
Tilsett kylling, asiatisk woksaus og vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Varm opp. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett ingefærris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med sesammajones og vårløk.