HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kyllingbowl
topBanner
Asiatisk kyllingbowl

Asiatisk kyllingbowl

med ingefærris og svart sesammajones

Populær

I dag skal vi lage en smakfull og fargerik rett til middag. Kylling, grønnsaker og ris får god smak av å blandes med ingefær, woksaus og sesammajones. Dette er en ukomplisert og alt annet enn pretensiøs oppskrift med gode smaker og som metter godt.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:SoyaSesamSulfitterglutenEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Ingefær

1 stk

Vårløk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 stk

Rød paprika

1 stk

Gulrot

300 g

Strimlet kyllingbryst

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSoya, Sesam, Sulfitter, gluten)

50 g

Svart sesammajones

(InneholderSoya, Sesam, gluten, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier822.985 kcal
Energi (kj)3443.3691 kj
Fett32.7593 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater83.5377 g
Sukker22.1 g
Protein45.723 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefær fint. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær paprika i 2 cm tykke biter. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne, halve skiver.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min, til gjennomstekt. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Hvis nødvendig, varm opp en ny skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek rødløk, gulrot og paprika i 3-4 min, til møre. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.

5

Tilsett kylling, asiatisk woksaus og vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Varm opp og bland godt. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett ingefærris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med svart sesammajones og vårløk.