topBanner
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med mangosalsa & vårløksris

Grilloppskrift

Nå er det på tide å grille, og i dag byr vi på asiatiske kyllingspyd! Kyllingen marineres i asiatisk woksaus, og deretter bygger vi kyllingspyd. Mens kyllingen griller, skal risen kokes med vårløk. Ved siden av serveres en smakfull mangosalsa som balanserer mellom søtt og syrlig. Alt toppes med en kremet soyamajones. Velbekomme!

Tags:BarnevennligRask
Allergener:HveteSesamSoyaSulfitterEggSennepMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

2 stk

Vårløk

300 g

Strimlet kyllingbryst

37.5 g

Asiatisk woksaus

(InneholderHvete, Sesam, Soya, Sulfitter)

½ stk

Mango

75 g

Reddiker

½ stk

Chili

½ stk

Lime

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

¼ ts

Salt* (steg 1)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3038 kj
Kalorier726 kcal
Fett26 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater80 g
Sukker17 g
Protein42 g
Natrium3 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skjær vårløk i tynne skiver. Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] med en skvett olivenolje i en kjele ved middels høy varme. Stek halvparten av vårløk i 1-2 min, eller til gylden. Tilsett jasminris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og kok opp. Legg på et lokk og senk til lav varme. Kok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Skjær reddik [1/2 stk, 2P] i 2 cm skiver. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Halver chili, ta ut frøene og finhakk. Bland kylling og asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P] i en skål (hvis du ikke griller).

3

Bland mango, resterende vårløk (spar litt til servering), reddik og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med salt og pepper. Tilsett chili i salsaen hvis du liker sterk mat.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne ved middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min.

PÅ GRILLEN: Krydre kyllingen med salt og pepper. Tre kylling på grillspyd. Grill i 10-15 min (eller 8-12 min rett på grillen). Snu jevnlig. Pensle kylling med woksaus underveis.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er gyldenbrunt og gjennomstekt.

5

Bland majones og soyasaus [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål.

6

Fordel vårløkris og kylling på tallerkener. Topp med mangosalsa og server soyamajones og limebåter på siden. Strø over resterende vårløk.