I dag skal vi lage en nydelig asiatisk-inspirert bowl med ingefærstekt kjøttdeig og nudler blandet i sataysaus. Vi topper alt med ristet løk, koriander og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Koriander
1 g
Chiliflak
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
1 stk
Paprika
1 stk
Vårløk
1 stk
Rødløk
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok nudler i 1-2 min, eller til mykt. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl], og hell av resten. Skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min, til brunet. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden. Overfør til en skål og sett til side.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finahkk eller press hvitløk.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm staver.
Skjær rødløk og vårløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] stekepannen på middels høy varme og tilsett olivenolje.
Stek rødløk og paprika i 3-4 min, eller til mykt.
Tilsett vårløk, hvitløk og halvparten av chiliflak. Stek i ytterligere 1 min.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.
Senk til middels varme og tilsett sataysaus, kjøttdeig, salt [1/2 ts | 1 ts], nudler og pastavann. Rør godt.
Grovhakk koriander.
Anrett nudler og kjøttdeig med grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med sprøstekt løk [1/2 pakke, 2P], resterende chiliflak (om ønskelig) og fersk koriander.