topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kjøttdeigbowl

Asiatisk kjøttdeigbowl

med satayvendte nudler og fersk koriander

I dag skal vi lage en nydelig asiatisk-inspirert bowl med ingefærstekt kjøttdeig og nudler blandet i sataysaus. Vi topper alt med ristet løk, koriander og chili.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Peanøtter
Soya
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pose

Koriander

1 g

Chiliflak

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

1 stk

Paprika

1 stk

Vårløk

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier797 kcal
Energi (kj)3336 kj
Fett35.5 g
Mettet fett12.2 g
Karbohydrater76.2 g
Sukker27.6 g
Protein38.2 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok nudler i 1-2 min, eller til mykt. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl], og hell av resten. Skyll nudler under kaldt vann.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min, til brunet. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden. Overfør til en skål og sett til side.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Finahkk eller press hvitløk.

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm staver.

Skjær rødløk og vårløk i tynne skiver.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] stekepannen på middels høy varme og tilsett olivenolje.

Stek rødløk og paprika i 3-4 min, eller til mykt.

Tilsett vårløk, hvitløk og halvparten av chiliflak. Stek i ytterligere 1 min.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Bland sammen
5

Senk til middels varme og tilsett sataysaus, kjøttdeig, salt [1/2 ts | 1 ts], nudler og pastavann. Rør godt.

Grovhakk koriander.

Server
6

Anrett nudler og kjøttdeig med grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med sprøstekt løk [1/2 pakke, 2P], resterende chiliflak (om ønskelig) og fersk koriander.