Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitrongress
75 g
Asiatisk woksaus
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
½ stk
Mango
75 g
Reddiker
½ stk
Lime
1 stk
Gulrot
1 pakke
Grønne linser
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanøtter
150 g
Langkornet hvit ris
50 g
Majones
10 g
Sriracha
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Bank sitrongress lett med en sleiv.
Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.
Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. Fjern sitrongress før servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Riv hvitløk og ingefær (uskrelt) fint.
Skyll linser.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], sukker [1 ts | 2 ts], asiatisk woksaus, soyasaus og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek linser i 2-3 min, til myke. Tilsett marinade, senk til middels varme og la småkoke i 6-8 min, til tyknet.
I mellomtiden, skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to langs steinen. Skjær i 2 cm biter.
Skjær reddiker i kvarte båter.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Grovhakk mynte og koriander.
Bland srirachamajones og en skvett vann til dressingkonsistens i en skål.
Anrett ris i dype tallerkener. Legg på mango, gulrot, reddiker og linser.
Press over en skvett limesaft og drypp over en klatt srirachamajones.
Strø over peanøtter og pynt med mynte og koriander.