Grønne linser er en super og allsidig belgfrukt, og i denne oppskriften bruker vi den i en thai-inspirert rett. Vi lager en fyldig gryte med kokosmelk, poteter, grønne linser og persille som vi smaksetter med soyasaus, tahini og grønn karripasta. Gryten friskes opp med fersk agurk, toppes med ristede cashewnøtter og garneres med koriander og fersk chili for den som liker sterk mat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ pakke
Grønne linser
40 g
Grønn karripasta
20 g
Cashewnøtter
25 g
Tahini
1 stk
Agurk
25 ml
Soyasaus
300 g
Poteter
2 g
Spisskummin, støtt
1 stk
Løk
180 ml
Kokosmelk
60 g
Spinat
½ ss
Olje til steking
2 dl
Vann til gryterett
¼ ts
Sukker til gryterett
Finhakk løk.
Skjær potet i 1 cm store terninger.
Hell væske av linser.
Halver sitron.
Del chili i to på langs og skjær i tynne skiver.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min, eller til myk.
Tilsett spisskummin og grønn karripasta. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett potet, vann og kokosmelk.
Kok opp under lokk og senk til middels lav varme.
La putre i 18-20 min, til poteter er myke.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist cashewnøtter i 3-4 min, eller til sprø. Sett til side i en liten skål.
Skyll spinat.
Skjær agurk i tynne staver.
Tilsett tahini, soyasaus og linser.
La koke i 2-3 min.
Ta stekepannen av varmen og vend inn spinat.
Tilsett sitronsaft, sukker og en klype salt og pepper.
Anrett linsegryte i dype tallerkener.
Topp med agurk og cashewnøtter.
Garner med koriander og fersk chili.