Det er ingen grunn til å spare andemiddagen til nyttårsaften, for det er vel så godt resten av året! Vi ovnsbaker andelår, og topper dem med en spennende aprikosglaze laget med balsamico og rødvinssaus. Som tilbehør kan vi fristen med ostegratinert potet- og knollsellerigrateng og en frisk og grønn reddiksalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
430 g
Konfitert andelår sous vide
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
8 g
Kyllingbuljong
500 g
Poteter
75 g
Reddiker
2 stk
Hvitløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Salatblanding
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til saus
2 ss
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
½ ts
Sukker til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell knollseleri og skjære i 1/2 cm tykke halvmåner.
Skjær potet (uskrelt) i 1/2 cm tykke skiver.
Kok potet og knollselleri i 8-10 min, eller til myke og nesten gjennomkokte. Hell vannet av kjelen.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Pisk sammen matfløte, hvitløk, kyllingbuljong, salt og en klype pepper i en liten skål.
Legg andelår på et stekebrett med bakepapir, med skinnsiden opp. Kast resterende sky fra pakken.
Krydre skinnet med salt og stek i ovnen i 30 min.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Skyll salatblanding.
Tilsett fløteblandingen i kjelen med kokt potet og knollselleri, og rør godt.
Hell alt over i en ildfast form. Bre blandingen utover i et jevnt lag. Strø over finrevet ost.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til potet og rotselleri er gjennomkokte og osten er gyllen.
I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett aprikoschutney, balsamico, vann, salt, sukker og rødvinssaus. La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarmt og noe tyknet.
Bland salatblanding, reddiker, olivenolje og salt i en stor skål rett før servering.
La potetgratengen svalne før servering.
Anrett potetgrateng, salat og andelår på tallerkener.
Øs saus over andelår.