Aprikos- og balsamicoglasert andelår
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aprikos- og balsamicoglasert andelår

Aprikos- og balsamicoglasert andelår

med potet- og knollsellerigrateng og salat

Det er ingen grunn til å spare andemiddagen til nyttårsaften, for det er vel så godt resten av året! Vi ovnsbaker andelår, og topper dem med en spennende aprikosglaze laget med balsamico og rødvinssaus. Som tilbehør kan vi fristen med ostegratinert potet- og knollsellerigrateng og en frisk og grønn reddiksalat.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Sennep
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

430 g

Konfitert andelår sous vide

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

8 g

Kyllingbuljong

500 g

Poteter

75 g

Reddiker

2 stk

Hvitløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

60 g

Salatblanding

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til saus

2 ss

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

½ ts

Sukker til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1036 kcal
Energi (kj)4336 kj
Fett56.8 g
Mettet fett24.6 g
Karbohydrater68.2 g
Sukker20.6 g
Protein61.5 g
Natrium817.8 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell knollseleri og skjære i 1/2 cm tykke halvmåner.

Skjær potet (uskrelt) i 1/2 cm tykke skiver.

Kok potet og knollselleri i 8-10 min, eller til myke og nesten gjennomkokte. Hell vannet av kjelen.

2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Pisk sammen matfløte, hvitløk, kyllingbuljong, salt og en klype pepper i en liten skål.

Legg andelår på et stekebrett med bakepapir, med skinnsiden opp. Kast resterende sky fra pakken.

Krydre skinnet med salt og stek i ovnen i 30 min.

3

Skjær reddiker i tynne skiver.

Skyll salatblanding.

4

Tilsett fløteblandingen i kjelen med kokt potet og knollselleri, og rør godt.

Hell alt over i en ildfast form. Bre blandingen utover i et jevnt lag. Strø over finrevet ost.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til potet og rotselleri er gjennomkokte og osten er gyllen.

5

I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett aprikoschutney, balsamico, vann, salt, sukker og rødvinssaus. La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarmt og noe tyknet.

Bland salatblanding, reddiker, olivenolje og salt i en stor skål rett før servering.

6

La potetgratengen svalne før servering.

Anrett potetgrateng, salat og andelår på tallerkener.

Øs saus over andelår.