HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAmerican Style Bakt Potet
topBanner
American-style bakt potet

American-style bakt potet

med stekt bacon og sprø tranebærsalat

I dag skal vi lage american-style bakepotet med hvitløk! Vi topper poteten med stekt bacon, vårløk og rømme, og serverer dem med en frisk tranebærsalat med kål, agurk, eple og solsikkefrø.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:SulfitterSennepMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

2 g

Hvitløksflørt

1 stk

Agurk

1 stk

Eple

1 stk

Vårløk

140 g

Bacon, terninger

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

150 g

Kålblanding

(Kan inneholdeSelleri)

20 g

Tranebær

(Kan inneholdeNøtter, Peanøtter, Sesam)

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholdeNøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier623 kcal
Energi (kj)2605 kj
Fett25.59 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater75.9 g
Sukker30 g
Protein20.75 g
Natrium0.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær bakepotet (uskrellet) i fire og prikk noen hull med en gaffel. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med hvitløksflørt [½ pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Stek i 30-35 min, til mør og lett brunet.

2

Skjær agurk i tynne halvmåner. Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver.

3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min.

4

Ta stekepannen av varmen og la den avkjøle seg litt. Bland BBQ-saus med bacon. Sett til side i en skål.

5

Bland kålblanding, agurk, eple og tranebær i en skål. Rør inn rømme [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

6

Anrett bakt potet og salat på tallerkener. Drypp en stor klatt rømme over potet, og topp med bacon og litt vårløk. Pynt salaten med noen klatter rømme, vårløk og solsikkefrø [½ pakke, 2P].