Alpininspirert mac and cheese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Alpininspirert mac and cheese

Alpininspirert mac and cheese

med karamellisert løk og eplesalat

Mac and cheese er en amerikansk klassiker, men vi serverer den med en alpinsk tvist. Vår spennende variant inneholder rigatoni, hvitløk, fløte og to ulike ostetyper. Pastaen toppes med karamellisert bacon og løk med timian, og på siden serveres en frisk og syrlig eplesalat.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Løk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Kyllingbuljong

2 stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

½ stk

Sitron

1 pose

Timian

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Vann til glaze

½ ts

Sukker til saus

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til dressing

½ ts

Sukker til dressing

1 ss

Smør til glaze

1 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1113 kcal
Energi (kj)4656 kj
Fett65.3 g
Mettet fett33.8 g
Karbohydrater83.3 g
Sukker17.3 g
Protein44 g
Natrium427.6 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Hell av vannet.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Karamelliser løk
2

Skjær løk i tynne skiver.

Plukk og finhakk timianblader.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, timian og bacon i 8-10 min, til løk er myk og bacon er sprøtt.

Tilsett vann og sukker og stek i 3-5 min, til karamellisert. Legg over i en skål og sett til side.

TIPS: Hold lengst opp på timianstilken og dra fingrene ned langs stilken for å frigjøre bladene.

Bland salat
3

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Halver sitron.

Skyll salatblanding.

Bland sitronsaft, olivenolje, salt, sukker i en stor skål.

Tilsett eple og salatblanding rett før servering.

Stek hvitløk
4

Finhakk eller press hvitløk.

Tørk av pannen og varm opp smør på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Lag saus
5

Tilsett matfløte, kyllingbuljong, vann, gouda og finrevet ost i stekepannen. La putre i 1-2 min, til osten smelter.

Vend inn rigatoni.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.

Server
6

Fordel pasta i skåler.

Topp med karamellisert løk og bacon.

Server med eplesalat på siden.