Mac and cheese er en amerikansk klassiker, men vi serverer den med en alpinsk tvist. Vår spennende variant inneholder rigatoni, hvitløk, fløte og to ulike ostetyper. Pastaen toppes med karamellisert bacon og løk med timian, og på siden serveres en frisk og syrlig eplesalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Løk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
100 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Kyllingbuljong
2 stk
Hvitløk
60 g
Salatblanding
1 stk
Eple
½ stk
Sitron
1 pose
Timian
2 ss
Vann til glaze
½ ts
Sukker til saus
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til dressing
½ ts
Sukker til dressing
1 ss
Smør til glaze
1 dl
Vann til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Hell av vannet.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Skjær løk i tynne skiver.
Plukk og finhakk timianblader.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, timian og bacon i 8-10 min, til løk er myk og bacon er sprøtt.
Tilsett vann og sukker og stek i 3-5 min, til karamellisert. Legg over i en skål og sett til side.
TIPS: Hold lengst opp på timianstilken og dra fingrene ned langs stilken for å frigjøre bladene.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Halver sitron.
Skyll salatblanding.
Bland sitronsaft, olivenolje, salt, sukker i en stor skål.
Tilsett eple og salatblanding rett før servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Tørk av pannen og varm opp smør på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong, vann, gouda og finrevet ost i stekepannen. La putre i 1-2 min, til osten smelter.
Vend inn rigatoni.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.
Fordel pasta i skåler.
Topp med karamellisert løk og bacon.
Server med eplesalat på siden.