Våre matkasserHjelpGavekort

Den første matkasseleverandøren med full CO2-kompensasjon

Den første globale CO2-nøytrale matkasseleverandøren

HelloFresh kompenserer for 100% av vårt direkte CO2-utslipp.
HelloFresh kompenserer for 100% av vårt direkte CO2-utslipp.

Reduser CO2-fotavtrykket ditt med HelloFresh

Som en del av misjonen vår om å endre måten folk spiser på, jobber vi hele tiden mot å finne nye måter å gjøre middagene våre bedre for planeten. For eksempel kan vi hjelpe deg med å redusere CO2-fotavtrykket ditt, når du velger en matkasse fra HelloFresh. Dette er fordi HelloFresh forplikter seg til å kompensere for 100% av sitt direkte CO2-utslipp, forårsaket av interne aktiviteter og kontorer, i tillegg til utslipp forbundet med både reiser, transport av råvarer og levering til kunder. Vi gjør dette gjennom å investere i grønne initiativer i samarbeid med partneren vår Planetly. Med 100% CO2-kompensasjon for matkassen din støtter vi deg i å ta gønnere valg og styrker samtidig de miljøvennlige prosjektene våre i hele verden.

Redusert matsvinn i Nepal

I Kathmandu i Nepal er det å bli kvitt matavfall fra byenes grønnsaksmarkeder en stor utfordring. Et av prosjektene HelloFresh har valg for å redusere CO2-utslipp er derfor å støtte kompostering av matavfall der. Gjennom dette prosjektet samles 50 tonn organisk avfall fra grønnsaker hver uke fra de lokale markedene - som ellers hadde havnet på søppeldynga. Som et resultat av prosjektets suksess ble det bygget et større og mer effektivt mekanisk komposteringsanlegg bygget i byen Saibu, som ligger i nærheten. Sammen med reduksjonen av skadelige metangasser, forbedrer dette prosjektet også luftkvaliteten i området og gir bøndene kompost til å kultivere jordene deres på en mer bærekraftig måte.

Globale, grønne energiprosjekter

HelloFresh investerer i en bred vifte av forskjellige prosjekter for CO2-kompensasjon, som for eksempel grønne energiløsninger i Tyrkia og Kina, og et metan-oppsamlingsprosjekt i Holland. Tre toppmoderne vannkraftverk gir ren energi med lav omkostning i Tyrkia, mens Gansu-vindprosjektet i Kina driver 134 vindkraftverk og støtter langsiktige jobbmuligheter innenfor fornybar energi.

I Holland kompenserer vi for CO2-utslippet vårt ved å støtte et VCS-sertifisert (Verified Carbon Standard) prosjekt som absorberer metan fra landbruk. Når jorda ikke kan absorbere mer nitrogen fra den naturlige gjødselen, brukes denne i stedet til å produsere fornybar elektrisitet, noe som reduserer utslippet av metan i atmosfæren.